Bodegas Conrad

1998 blev en dröm sann för paret Theo & Anne-Marie Conrad Stauffer från Schweiz som skapade Bodega Vinedos & Conrad i Ronda.  Ronda är känd för sin unika situation och även för sin legendariska tjurfäktningsarena. För länge sedan odlade romarna vinstockar på dessa backar belägna i inlandet på 700m höjd. Massor av sol, kalla nätter och kalksten i marken ger idealiska förhållanden för en viss typ av vinstockar. Med denna vingård bidrog paret Conrad starkt till berömmelsen av Serrania DO i Spanien. Theo Conrad, en före detta affärsman aktiv i den internationella livsmedelshandeln, mat och en vinprofessor, visade att klimatförhållandena i söder, kalla nätter och källare i källarstenen är en garanti för kvalitet. "Det ger oss möjlighet att producera ädla och komplexa viner." Idag drivs Bodega Conrad av företaget J. & P. ​​Testuz SA, som tillämpar hela sin schweiziska kunskap till spanska vingårdarna.

Våra viner

Cristina 2014

Art nr 73045  /  219 :-

Beskrivning
Delikat doft av trä, tobak och läder med antydan av frukter som svarta vinbär, björnbär och plommon. Smaken förstärker aromen av peppar, svart te, tobak, en aning tryffel, choklad och vanilj. Innehåller även arom av svarta vinbär, plommon och svarta körsbär. Med en lätt väl intergrerad syra är Cristina ett delikat och intensivt vin.
Alkoholhalt
13,5%
Druva:
Malbec 100%
Serveringstemperatur
16-18°C
Passar till
Kött, sällskapsvin

Soléon 2011

Art nr 77079 199 :-

Beskrivning
Ett djupt vin med en tydlig arom av svarta vinbär och körsbär följt av en smula av andra frukter som blåbär, björnbär och kryddiga toner. Intensiv smak med en antydan av tobak och svart te. Välbalanserad med lång eftersmak.
Alkoholhalt
13,5%
Druva
Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Serveringstemperatur
16-18°C
Passar till
Rött kött, fågel och grillade kötträtter