Kvalitetsviner från Andalusien

Top Wines koncept är att samarbeta med små vingårdar som producerar viner till hög kvalitet till rimliga priser. Vinerna odlas på 700-900 meters höjd vilket ger perfekta klimatförhållanden och flera av vinerna är prisbelönta vid internationella provningar. I dagsläget samarbetar vi med fem vingårdar där alla är specifikt utvalda för att erbjuda ett brett sortiment till vinälskare.

Nu presenterar vi en ny vingård som vi har inlett samarbete med, Bodegas Bentomiz som tillverkar Ariyanas viner som prisas av experterna. Bodegas Bentomiz vingård ligger nära Sayalonga, i Malagas berg med medelhavet inom synhåll. Deras 80 till 100 år gamla vinstockar frodas i "terruño pizarroso" - skifferjord. Genom att kombinera dessa naturliga tillgångar med moderna tillverkningstekniker producerar Bodegas Bentomiz en serie av fräscha, delikata viner: röda, vita, rose; torra och söta. Läs mer...
 

1998 blev en dröm sann för paret Theo & Anne-Marie Conrad Stauffer från Schweiz som skapade Bodega Vinedos & Conrad i Ronda.  Ronda är känd för sin unika situation och även för sin legendariska tjurfäktningsarena.

Höjden på terrängen, mer än 900 meter över havsnivå, i kombination med influensen av medelhavet och atlanten gör denna plats till ett idealiskt mikroklimat. 

 

Bodega Doña Felisa grundades 1999 av José Maria Losantos och hans fru Gema Alonso. De upptäckte staden Ronda och blev omedelbart förälskade, inte bara i staden, utan i detta underbara hörn av Andalusien.

Morosanto har ett utomordentlig läge för vinproduktion. De geotekniska funktionerna, läget, såväl som den genomsnittliga höjden på 800 meter i området förser marken med de bästa egenskaperna för skörd. 

Idealiskt klimat

Jorden som till största delen är sammansatt av lera och kalksten går tillbaka till den kvartenära perioden och hjälper våra växter att stå emot de stränga somrarna genom att behålla fuktigheten. Terrängens höjd är mellan 700-900 meter över havet och medelhavets och Atlantens påverkan gör det till ett idealiskt mikroklimat för långsam mognad av druvan och upprätthåller dess syra tack vare den enorma temperaturskillnaden mellan sommardagar och nätter.

Vi arrangerar vinprovningar för såväl stora som små sällskap. Du väljer själv om du vill prova viner från alla våra vingårdar eller om du vill fokusera på en specifik vingård.

Nyheter

Flera av de viner som vi marknadsför har blivit prisade vid nationella och internationella vinprovningar. 

 

Vi arrangerar vinprovningar för såväl stora som små sällskap. Du väljer själv om du vill prova viner från alla våra vingårdar eller om du vill fokusera på en specifik vingård. 

Populära viner

Alla våra viner håller hög kvalitet men som med allt här i livet så har vi alla våra favoriter. De viner som är populärast för tillfället presenterar vi här varje månad för att hålla dig uppdaterad på hur marknaden ser ut.

Doble Doce 2012